afdrukken

Geen tuin: een wormenbak

Heb je geen tuin, maar wil je wel je (ongekookt) groenten- en fruitafval composteren, dan is een wormenbak de oplossing voor jou. De verkregen compost en het percolaat komen goed van pas voor je kamerplanten en je balkon- en terrasplanten. Plaats je de wormenbak buiten, zoek dan een beschutte plaats en vermijd extreme temperaturen (vorst, volle zon). Binnen kies je voor een plaats met een gelijkmatige temperatuur, bij voorkeur min. 18°. De wormenbak die je koopt bij IDM is reeds opgestart, zodat je thuis direct kunt beginnen met het voederen en verzorgen van de compostwormen.

Wormenbak.jpg

Een wormenbak bestaat uit een bak met een afsluitbaar deksel. Onderaan is deze bak voorzien van een rooster voor de opvang van het percolaatwater (het vocht dat vrijkomt bij het verteringsproces). Er is eveneens een kraantje voorzien om het vocht af te tappen: het percolaatwater.
Dit vocht kan gebruikt worden als vloeibare compost. Percolaatwater wordt beschouwd als de kaviaar van de compost en is zeer sterk. Voldoende verdunnen! Verhouding: 1/10

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167